Waar moet ik op letten bij het bestellen van een deurluifel?

Bezig met laden...

Een deurluifel is in zeer veel verschillende varianten te verkrijgen. Vaak ook van verschillende kwaliteit. Het is belangrijk om vooraf jezelf goed te informeren zodat je een afgewogen keuze kunt maken tussen de materiaalsoorten, de bevestiging en afmetingen. Deze bepalen voor een groot gedeelte de kwaliteit van de luifel en hoelang hij meegaat. Hieronder lees je meer over de aandachtspunten bij het kopen van een luifel.

 

Wat hebben de afmetingen met de levensduur van de deurluifel te maken?

Je zou het misschien niet verwachten maar het is allereerst belangrijk goed na te denken over de afmetingen van de deurluifel. Veel van onze klanten willen graag een diepe luifel. Dat ziet er mooi uit en het beschut een groter oppervlak. Een grote uitkraging (zoals je dat noemt) is wel mooi maar moeilijk te monteren en stelt hogere eisen aan de bevestiging. Een diepe deurluifel kan eerder gaan doorhangen. Daarom adviseren wij de diepte van de luifel te beperken tot 80 cm. Groter kan in overleg maar dan zal er specifiek gekeken moeten worden naar jouw situatie. Voor de breedte van de luifel geldt hetzelfde. Tot 200 cm is het vaak geen probleem. Groter wordt moeilijker om te monteren, de luifel is immers zwaarder en minder goed hanteerbaar. Bij ons kunt u platte, getoogde of gebogen luifels kopen.

Een ander belangrijk punt zijn de maten tussen de steunen of trekstangen waar de deurluifel mee wordt vastgemaakt aan de gevel. Deze wil je niet in een voeg hebben maar in volle baksteen zodat de schroeven of houtdraadbouten goed blijven zitten. Anders heb je nog kans dat de luifel naar beneden komt of gaat doorhangen, dat is niet wat je wil. Dit zal je dus van tevoren moeten bekijken. Daar komt bij dat de achterwand zeer belangrijk is. In een kozijn of hout kan vaak niet zomaar geschroefd of geboord worden. Het liefst vermijd je deze situatie en monteer je in volle baksteen. Houdt hier dus rekening mee. Ook goten, ramen en regenpijpen kunnen in de weg zitten. Je zal niet de eerste zijn die allerlei ingrijpende aanpassingen moet doen die met een andere luifel afmeting niet nodig waren geweest.

 

Kies de juiste afmeting

Als je na bekijken van de verschillende deurluifels al weet welk model het beste bij je woning past, dan is het een hele geruststelling om te weten dat iedereen de deurluifel kan installeren. Het is natuurlijk wel van belang dat je goed controleert welke afmetingen de nieuwe luifel moet hebben. In veel gevallen zal een standaardmaat (1500 x 950 x 170 mm) voldoen, maar veel modellen zijn verkrijg tot een breedte van twee meter. In veel gevallen heb je de nieuwe kunststof deurluifel al binnen twee weken in huis en kun je genieten van je nieuwe aanwinst. Voor andere luifels is de levertijd ongeveer 5 weken na bestelling. Helaas is ons deurluifel assortiment niet uit voorraad leverbaar, dit komt door de ruime keuze en veel luifels naar wens gemaakt moeten worden.

 

Welk materiaal moet ik kiezen voor een deurluifel?

Robuuste en duurzame materialen zijn glas, aluminium en polyester. Deze deurluifels zijn in de regel beter bestand tegen regen, wind en hagel. Ze kunnen dus langer mee. Kunststof deurluifels zijn vaak breekbaarder en kunnen eerder stuk gaan. Veel kunststof deurluifels zijn te verkrijgen in polycarbonaat. Deze materiaalsoort is een stuk beter bestand tegen hagel dan acrylaat, de materiaalsoort waar de goedkoopste deurluifels van gemaakt zijn. Kies dus voor polycarbonaat als je een kunststof deurluifel wil kopen. De bevestigingssteun zijn bij goedkope deurluifels ook van kunststof, dat is niet erg stevig en zal een storm vaak niet overleven. Veel kunststof luifels worden gemaakt met aluminium of stalen dragers die beter bestand zijn tegen de extreme weersverschijnselen waar we in Nederland vaak mee te maken hebben.

 

De voordelen van een goede deurluifel

In Nederland hebben we vaak te maken met wisselvallige weersomstandigheden. Gemiddeld genomen valt er zo’n 790 millimeter neerslag per jaar en dat heeft, net als de harde wind, zijn weerslag op het comfort van een woning. Zo is het behoorlijk vervelend als je in de regen moet zoeken naar je sleutelbos als je voor de deur staat. Datzelfde geldt ook voor je gasten. Niemand vind het leuk om in de stromende regen te moeten wachten tot er open wordt gedaan. Uiteraard is dat ook van toepassing in tal van andere situaties. Denk maar aan de bezorger die je pakketje komt bezorgen of de koerier die de warme maaltijd komt brengen. Zonder deurluifel is het een stuk onaangenamer en als het echt slecht weer is, dan merk je het als je de deur open doet. De regen stroomt dan al snel naar binnen, bovendien is die harde wind allesbehalve prettig.

Gebogen luifel

Getoogde luifel

 

 
Connected| 1 person currently editing this document
Synced a fe